Skrutten och Skruttens morsa...

Skrutten och Skruttens morsa...

onsdag 18 april 2007

Kan själv?

På sistone har Skrutten gått och blivit lite pillig och rivig och ska hålla allt. Han vill helst dricka själv, så han får väl prova då. Pipmuggen är lite i tyngsta laget, men lilla nappflaskan (som inte har dugt förr) funkar ju utmärkt!
Han har även fått smörgåsrån i små bitar att pilla med, fick väl inte i sig så mycket men han var djupt koncentrerad en stund. :-)
Det är ju huvudsaken med dessa små krabater- att hålla dem roade ett tag...


Det här med mat och grejer går bättre nu när tänderna kommit upp, mycket av krånglet var nog att det var obehagligt i munnen. Nu äter han nästan allt, till och med köttfärsgrejset som jag gjorde som det var lite knölar i. Skrapad banan går oxå i, perfekt som mellanmål ju! Också stoppar det ju, han är lite risig i magen än även om det är mycket bättre.

Idag provade jag att ge honom välling på sked, då åt han den rackarn!!! Som han vägrat i flaskan när vi provat på kvällarna. Så det är väl inte smaken det är fel på då utan att det kommer fel sak ur hans älskade nappflaska. Lillskrutten, inte lätt att vara liten och allting ändras heller.

I eftermiddags när vi var ute blåste det ganska kallt, annars har det varit fint den sista veckan. Var till Runemo i måndags. Mamma jobbar ju halvtid nu så hon börjar halvfem när hon jobbar kväll, perfekt så jag kan åka med hem!
I morgon ska Skrutten o Skruttens mamma gå upp till Sussi o Theo och hälsa på. Sen ska mamman (utan Skrutt) åka buss till Runemo på kvällen och gå på klädpartaj hos Lisa. Skrutten får vara hemma med pappa, det tycker de är skojigt!
Skönt för morsan att vara skrutt-fri med, även fast han är enkel att ha med nu för tiden. Inte så rädd längre (knappt ens för farfar) och kan ligga på golvet och leka borta till o med.
Vi håller på och funderar på en sittvagn, men det ska ju vara en som är smidigare än våran såklart. Även fast vi ändå behöver två till stugan och sen till dagis och sådär. EL Scootern har vi valt bort (ej vändbar, inte fullt liggläge) o Teutonia Fun funderade jag på ett tag, men hjulen verkar inte så bra för terräng... Emmaljunga city cross eller brio race funderar jag på nu. Vi får väl åka iväg och kolla o känna oss för.

Här sitter lilla prinsen i sin tron och har ätit lite mellanmål. Nöjd o glad ser han ut, undrar om det bjöds på nåt gott? ;-)
Att sitta i stolen går riktigt bra nu, har fortfarande en kudde bakom ryggen, men snart så. Han sitter ganska bar på golvet nu med lite stöd. Det går framåt iaf, skönt! Även fast mamman tycker det är liiite tragiskt att hennes lilla bäbis blir stor kille. Men men, sånt är väl livets gång.



Nej, nu ska jag gå och leka med Skrutten lite. han håller på och tittar på när pappan blanar köttkrydda i köket.

Inga kommentarer:

Om mig

Bollnäs, Hälsingland, Sweden
En sunkig rocker med dekadent smak. Skiter i mode, skiter i vad andra tycker, skiter i rätt mkt...