Skrutten och Skruttens morsa...

Skrutten och Skruttens morsa...

torsdag 31 maj 2007

Böjvecksexem.. :-(

Igår tyckte jag att Skruttens röda kinder blossade upp mer och imorse var dom
värre än värst! Ilsket röda och huden ser svälld och nästintill skinnflådd ut. Han grinar när man tar där, till och med när man smörjer försiktigt. Lille Skrutten, inte undra på att han är gnällig och kinkig nu. Måste ju vara oerhört obehagligt. Säkert svårt att sova med om det kliar och spänner i huden.

Jag ringde BVC- Böjvecks (atopiska) exem sa hon direkt. Ska smörja med hydrokortisonsalva (1%:ig) 2 ggr/dag i en vecka sen räcker det med en gång/dag tills det blivit helt bra. Det ska kompletteras med mukgörande salva, han får inte bli torr i huden på de utsatta ställena sen heller för det kan lätt blossa upp igen. Min lilla Skrutt... Det härkommer han ju att få dras med, blir ett himla smörjande och donande. Det kan växa bort, så man får ju hoppas på det! Det verkar ha samband med astma, skulle kanske ha valt en bättre avelshane? ;-)

Jaja, värre kunde det ju ha varit. Bara att hoppas att detblir bättre nu snart med Mildisonen. Var på apoteket och handlade en liten tub med det idag plus en stoor med Locobase (mjukgörande). Sen om han blir bättre ska jag köpa sån där A-creme som Lisa hade.

På ett sätt skulle det ju vara skönt med sånt där pricktest så man visste om det var nåt han är allergisk emot. Jag är rädd att det är mjölken, han som älskar sin NAN...


Idag var vi till Alfta på eftermiddagen och handlade ett knivblock på Ekmans. Thomas fick presentkort där när han fyllde år. Sen var vi in till Lisa o Herman för att hämta haklapparna hon köte åt oss på Ikea. Hon bjöd på kaffe och grabbarna kikade på varann, bet på fingrarna och pladdrade lite bebis-språk med varann. :-D





1 kommentar:

Anonym sa...

merrill and shoes juicy couture celine knit handbag

Om mig

Bollnäs, Hälsingland, Sweden
En sunkig rocker med dekadent smak. Skiter i mode, skiter i vad andra tycker, skiter i rätt mkt...